Testul cu detectorul de minciuni

Orice companie isi orienteaza toate resursele catre optimizarea tuturor costurilor si mai ales limitatea pierderilor. Nu toti angajati pot gandi spre succesul companiei, dar cu precadere pentru propriul buzunar. Corectitudinea si loialitatea angajatilor este greu de verificat de catre managerii companiilor prin recrutarea unor noi membrii sau prin identificarea factorilor de risc organizational si a persoanelor ce produc prejudicierea societatilor.

Testul poligraf va ajuta sa identificati potentiali angajati care pot sa aduca prejudicii serioase si in acelasi timp puteti identifica potentialele vulnerabilitati ale unor persoane aflate in faza angajarii in posturi cheie. Noi pornim de la urmatoarea premisa : un candidat poate avea una sau mai multe zone vulnerabile, cum ar fi: imprumuturi neachitate la persoane fizice(camatari), consum de droguri, practicarea jocurilor de noroc, prejudicii aduse angajatorilor anteriori, comiterea unor fapte penale nedescoperite de politie, conflicte grave existente in sfera relatiilor personale si altele.

In momentul in care s-a produs un prejudiciu, de cele mai multe ori apare o separare a angajatilor in tabere diferite, cei care incearca sa pacaleasca prin orice metoda, increderea angajatorilor si ceilalti care sunt sinceri si considerati suspecti. Metoda de depistare a persoanelor rauvoitoare cu ajutorul detectorului de minciuni  va ajuta sa identificati persoanele care au comis un prejudiciu sau eliminarea din cercul de suspecti a persoanelor sincere.

Testul cu detectorul de minciuni se impune pentru stabilirea situatiei de fapt in cazuri de frauda, furt, inselaciune, delapidare, acuzatii mincinoase, distrugere, sabotaj, fals in documente, etc.

Examinarea poligraf reprezinta un aport incontestabil pentru aflarea adevarului in zona civila, penala, administrativa ori personala.

Examinarea poligraf se efectueaza in cadrul cabinetelor autorizate, de catre psihologi specializati, atestati de Colegiul Psihologilor din Romania.

In concluzie este important ca persoanele implicate in prejudicierea societatii sa fie descoperite si in aceeasi masura este important sa existe  o testare periodica cu ajutorul detectorului de minciuni ca masura de prevenire. Tehnica poligraf,  prin caracteristicile sale si prin conditiile pe care le indeplineste, este recunoscut ca folosit de tot mai multe companii in scopul stabilirii adevarului.

Leave a Reply