Seiful doamnei Stefana

Pret test detector minciuni – O solutie viabila la dispozitia ta.


pret test detector minciuni

Sarbatoarea Craciunului! Multe societati organizeaza petreceri cu aceasta ocazie. Intalnirea colegilor intr-un cadru placut, distractiv, dupa un an solicitant da posibilitatea doamnele de a-si etala tinutele elegante si bijuteriile preferate.

Pentru doamna Stefana V. bucuria unei astfel de petreceri a fost spulberata de surpriza neplacuta pe care a avut-o atunci cand a deschis seiful unde pastra bijuteriile familiei.

Desi seiful era prevazut cu un cifru, acesta a fost deschis fara vreo interventie mecanica, fapt ce a determinat-o pe doamna S.V. sa considere ca una dintre persoanele care aveau cunostinta de cifrul seifului este implicata in disparitia bijuteriilor sale. Dificultatea situatiei incepe in acest moment in care realizeaza ca trebuie sa filtreze intre perceptia personala, subiectiva, asupra fiecarui membru al familiei si posibilitatea reala ca vreunul dintre acestia sa fie implicat. Concret, cifrul seifului era cunosocut de urmatoarele persoane:  concubinul sau – domnul P.N. in varsta de 44 ani, sora sa – doamna V.S. in varsta de 36 ani, fiica sa de 21 ani casatorita cu domnul N.S. de 31 ani (cunoscut cu antecedente penale) si fiica sa minora de 15 ani.

Dupa cateva zile de discutii tensionate in familie cu privire la modul in care puteau sa dispara bijuteriile din seif, doamna S.V. a decis sa apeleze la un cabinet specializat de psihologie judiciara (detectorul de minciuni) pentru a afla cine este implicat in disparitia bijuteriilor.

A solicitat cabinetului nostru un pret test detector minciuni pentru un numar de patru persoane, fiind exclusa fiica cea mica. A fost stabilita o anumita zi pentru efectuarea testelor poligraf, data la care s-au prezentat toate persoanele vizate. Pentru fiecare persoana au fost adresate urmatoarele intrebari relevante: Ai vreo implicare intentionata in dispartitia bijuteriilor?  Tu ai furat bijuteriile ?  Cunosti sigur persoana care a furat bijuteriile?

In timpul administrarii testelor poligraf fiica cea mica, desi nu era vizata in mod direct de test, a manifestat un interes continu cu privire la rezultatul obtinut pentru fiecare persoana in parte. Trebuie precizat faptul ca aceasta, fara a cere un acord, si-a invitat prietenul sa fie alaturi de ea si de mama ei in momentele dificile, tensionate, specifice starii de asteptare a rezultatelor de la testele poligraf.

Pentru primele patru persoane examinate rezultatul a fost de sinceritate, fapt ce impune inevitabil extinderea cercului de suspecti.

Avand in vedere identificarea unor indici comportamentali suspecti in cazul fiicei celei mici si a prietenului acesteia, le-am solicitat acceptul pentru aplicarea testului poligraf. Initial doamna S.V. nu a fost de acord motivand ca fiica sa la cunoscut de putin timp pe actualul sau prieten care este un baiat bun iar acesta nu a venit in vizita la domiciliul sau.

In timpul interviului pretest cu tanarul P.V. s-au evidentiat o serie de manifestari specifice persoanelor care se afla intr-o situatie dificila. Rezultatele testului au aratat fara echivoc implicarea sa in disparitia bijuteriilor. In interviul pretest discutia a fost concentrata nu pe realitatea implicari sale in furtul bijuteriilor ci pe evitarea unui dosar penal prin recuperarea bijuteriilor. Acesta a recunoscut furtul, a explicat cum a santajat-o emotional pe minora conditionand-o cu o dovada “materiala” a iubiri sale in sensul ca isi doreste un telefon mobil de ultima generatie. Este firesc ca o fata tanara sa dea dovada de empatie fata de necesitatile iubitului sau insa, cand acestea pot fi satisfacute prin astfel de costuri, este cu mult depasita norma sociala. Tanarul nostru confirma faptul ca a amanetat bijuteriile sustrase pentru o suma de 1000 euro iar banii obtinuti astfel i-a pierdut la jocuri de noroc.

Si-a luat un angajament scris in vedera recuperarii bijuteriilor sustrase si inapoierea acestora doamnei S.V. In aceste conditii doamna a fost extrem de multumita de raportul pret test detector minciuni / rezultat obtinut si i-a acordat tanarului un termen de trei zile pentru recuperarea bijuteriilor, in caz contrar urmand sa depuna o plangere penala la politie.

Leave a Reply